25 gedachten over “Brave Hendrik – Reacties”

 1. Brave Hendrik, een prachtige voorstelling! Wat is wel en wat is niet normaal……genoeg om over na te denken. Het was genieten van verschillende mooie, zelfs intieme momenten tussen de verteller (Jouke) en Brave Hendrik met als hoogtepunt het samen dansen en zingen als twee kunstschilders.

 2. Jouke Lamers overtuigt met “Brave Hendrik”. Hendrik is niet enkel braaf, hij is vooral trouw aan zichzelf. Hij hunkert naar een kind, is dolblij dat hij dat vindt en verbindt vervolgens zijn lot- en zaligheid eraan. Als datzelfde kind onhandelbaar blijkt te zijn, zou een normaal mens afhaken, maar niet onze Hendrik. Hij blijft trouw en hoopvol tot het einde. Schitterend om te zien hoe in deze tijd van ego en ik-voorop, liefde en altruïsme de boventoon voert.
  Het lukt Jouke Lamers om grote thema’s van het leven op een uiterst lichtvoetige manier ten tonele te voeren. Dat hij daarbij geweldig virtuoos met zijn poppen weet om te gaan, is essentieel.
  Ik heb erg genoten.

 3. Eindelijk zag ik Brave Hendrik (of is het Gekke Henkie?) in het echt. Alles bij elkaar verhaal, muziek (goeoeoeoeie muziek!!!), poppen, tekeningen, spel, een kunstwerk. Het einde vond ik hartverscheurend en prachtig tegelijk. Een voorstelling die op een vreemde manier doorwerkt doordat het over heel veel tegelijk gaat: liefde, verlangen, levenslust, (schijnbaar) egoïsme, eenzaamheid, verbeelding, troost, etc. etc. Volgende maand naar Nero Corleone in Dordrecht. Kijk er nu al naar uit.

 4. Gisteren waren mijn vrouw en ik bij je voorstelling in Heemstede en wij hebben werkelijk genoten van je voorstelling. Wat een mooie fantasie en theatrale vormen. Alhoewel bedoeld voor kinderen is het altijd weer bijzonder te merken dat je ook als volwassene helemaal opgaat in het verhaal. Ik verheug me werkelijk op een mooie voorstelling in het Emma Kinderziekenhuis.

 5. Met weinig middelen een compleet beeld vormen. Dat is Kunstmaken op en top.
  Jouke speelt deze rol met verve en verveelt nimmer.
  Het stuk is erg mooi geschreven door Ad de Bont. Het beschrijft intermenselijke relaties en sentimenten. De eeuwige trouw van vader naar dochter. Mooie aandoenlijke en ontroerende momenten ook. Het was een prachtige voorstelling! Waarvoor zeer veel dank!

 6. een bijzondere voorstelling met een hedendaags thema. Ondanks het moeilijke thema en taalgebruik geschikt voor jong en oud. Erg goed uitgevoerd. Onze leerlingen van groep 3 t/m 8 basisschool hebben er oprecht van genoten. Het samenspel van poppen en poppenspeler maakte veel indruk. Het decor lijkt simpel maar is inventief en aantrekkelijk, de muziek swingend en aangrijpend, de tekst soms wat moeilijk maar boeiend en het verhaal lijkt zwaar maar is eigentijds.

 7. Een grappige en heel mooie voorstelling. Alle overgangen met poppen
  en decor gingen vanzelfsprekend en soepel, heel knap gedaan!
  Mooie stem, prettig tempo, leuke muziek, prachtige poppen.
  Complimenten ook voor decor en belichting.
  Kortom: alles was áf

 8. 11 januari een boeiende ontmoeting met Brave Hendrik gehad. Het was een ontroerende voorstelling. Ook de poppen werden ‘echt’. Een mooie combinatie van beelden en teksten. Daardoor en door de gelaagdheid van de tekst leuk voor jong en oud. Ik werd er door geïnspireerd, en wat wil een mens nog meer?

 9. Met veel plezier en waardering hebben Diny en ik naar de “Brave Hendrk” gekeken. Beiden vonden we het een boeiend poppenspel.

 10. Leuke voorstelling waar je ook als volwassene ademloos naar zit te kijken en te luisteren. De poppen gaan leven en het samenspel met de verteller is uniek. Je hoorde de aanwezige kinderen genieten!

 11. Dit verhaal is pakkend en ontroerend .
  Brave Hendrik en Trui zijn twee prachtige poppen met een duidelijk karakter.
  Je voelde in het theater dat er voor jong en oud een bijzonder verhaal werd verteld.
  De verteller en poppenspeler (Jouke Lamers) heeft van deze middag een bijzondere middag gemaakt.
  Geweldig!

 12. Ik vond het een boeiende voorstelling. Prachtig verhaal, erg leuke poppen en bepaald niet kinderachtig en met humor verteld. Kortom, een aanrader voor het aanbod voor culturele instellingen die werken voor scholen!

 13. Fantastisch. Zo’n spijt dat ik niet veel meer mensen heb meegenomen naar de voorstelling.
  Fabelachtig hoe je al die verschillende vaardigheden van poppenspelen, toneel, muziek, decors samenbrengt en van geweldige inhoud voorziet, waar de kinderen van genoten en om moesten lachen en wij “oudjes” van ontroerd raakten en meeleefden.
  Hoop zo dat er gauw en iets dichterbij weer voorstelling komt. Of zullen we bustochten richting München gaan organiseren?

 14. Van Hendrik ga je houden. Jouke laat hem leven en beleven. Zowel swingend zingen (mooie stem) als eenzame momenten. De vele emoties zijn intens mee te beleven. Dochter Trui maakt het Hendrik niet makkelijk, maar kinderen zien dat ouders, ook als je heel dwars bent, toch van je blijven houden.
  Ook veel te zien voor de kinderen. Een prachtige voorstelling.

 15. Wat een fijne voorstelling! Genoten van prachtige poppen die ieder zo heel anders van karakter zijn, en dat zie je en hoor je. Teksten die je even wakker schudden en een verhaal dat je van begin tot eind vast blijft houden. Niet normaal, zo’n goed theater!

 16. Wat een mooie zondagmiddag was dat, dank je wel! Ontroerd en gelachen. Voor grote en kleine mensen, van geboren worden, tot het verlangen naar samen, verlies, liefde. Ik was met een wat oudere jongen met down, die geen seconde wilde missen, gefascineerd en geboeid, geraakt en heel hard geklapt na de voorstelling. Wat een poppenspeler ben je Jouke, jaloers makend goed, bijzonder talent.

  1. Mooie voorstelling met humor en een boodschap. De verteller (Jouke Lamers) en Brave Hendrik ontwikkelen een steeds intensievere band tijdens de voorstelling, ik ging van ze houden. Prachtige poppen, een mooi de decor met veel kleur. Kortom, ik ben blij dat ik dit heb mogen meemaken.

   1. Jouke en Brave Hendrik (die gelukkig niet al te braaf is) nemen je mee in een verhaal dat van begin tot eind boeit, vermaakt en vooral ook ontroert. De voorstelling is sober maar ingenieus en effectief aangekleed; tekst en beeld bij vlagen wonderschoon. Deze voorstelling verdient het om gezien en beleefd te worden!

 17. Gisterenmiddag in het knusse poppentheater van Amstelveen genoten van een fonkelend sprookje met een prachtige tekst. Ingetogen en ontroerend gespeeld, verteld en gezongen door Jouke Lamers. Chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jeugdtheatergroep rond Jouke Lamers