Brave Hendrik

intro | beeld en geluid | speellijst | reacties

Het is een vreemd mannetje, die Hendrik. Om te beginnen is hij niet geboren maar uit een ei gekropen. En het liefst wil hij een kangoeroe als huisdier. Maar dat is vragen om problemen natuurlijk. Misschien moest hij dan maar een kind nemen. Geen klein kind: daar heb je alleen maar last van. En zo rolt er op een zonnige lentedag een ei van de berg waaruit een al even vreemd meisje, een eigenwijze bakvis, kruipt: Trui. Ze noemt Hendrik ‘pa’ en is een permanente donderwolk. Maar toch is Hendrik de gelukkigste mens van de wereld. Tot Trui plotseling spoorloos verdwijnt.

Brave Hendrik is een lichtvoetige, beeldende voorstelling met poppen over een wonderlijke vader en een eigenzinnige dochter. Over spoorloos verdwijnen en tenslotte terug gevonden worden.
Leeftijd: iedereen vanaf ZES jaar

Tekst en regie: Ad de Bont met medewerking van Jet Landsaat (tekeningen), Karen Beens (poppen) en Bert Vermijs (techniek/muziek).
Poppenspel en vertelling: Jouke Lamers

De première van Brave Hendrik heeft op 9 mei 2015 in München plaatsgevonden.
Brave Hendrik heet in het Duits Der fantastische Fridolin en is een coproductie met Schauburg Theater der Jugend, München

Jeugdtheatergroep rond Jouke Lamers